Lege og sjove aktiviteter skal skabe bedre fængselsbesøg for børn og indsatte

Tommelfingeren i vejret for nyt fællesprojekt. SAVN og Gerlev Center for Leg og Bevægelse står i fællesskab bag ”Det Gode Besøg”, der skal skabe nærvær og leg mellem indsatte forældre og deres børn ved fængselsbesøg. Fra venstre mod højre: Rikke Betak og Elisabeth Toft Rasmussen fra SAVN og Helle Dyrløv Madsen og Trine Jandrof fra Gerlev Center for Leg og Bevægelse.

Et nyt fællesprojekt med lege og bevægelsesaktiviteter skal være med til at til skabe nærværende og bedre oplevelser, når børn af indsatte skal besøge deres mor eller far i et fængsel.

Projektet hedder ”Det Gode Besøg” og skal udvikles i et samarbejde mellem SAVN og Gerlev Center for Leg & Bevægelse, der i fællesskab har fået midler fra Kriminalforsorgens civilsamfundspulje, til at sætte fokus på leg og bevægelse i flere af landets fængsler.

”Det Gode Besøg” giver indsatte forældre mulighed for at deltage i workshops med fokus på lege og bevægelsesaktiviteter, der kan styrke relationen mellem de fængslede forældre og deres børn.

”Det er et unikt projekt, der giver os mulighed for at iværksætte fysiske aktiviteter, der aldrig tidligere har været afprøvet indenfor Kriminalforsorgens rammer
— Elisabeth Toft Rasmussen, SAVN

”Det er et unikt projekt, der giver os mulighed for at iværksætte fysiske aktiviteter, der aldrig tidligere har været afprøvet indenfor Kriminalforsorgens rammer, med det formål at skabe andre former for møder mellem de indsatte forældre og deres børn. Det er aldrig set før – og vi glæder os til at få afprøvet de nye metoder”, siger Elisabeth Toft Rasmussen, der er sekretariatsleder i SAVN.

Gerlev Center for Leg og Bevægelse er et videnscenter, som gennem knap 40 år har beskæftiget sig med at udbrede fysisk, aktiv leg i praksis og i forskning. På de kommende workshops vil instruktører fra Gerlev Center for Leg og Bevægelse lære fra sig om fysiske aktiviteter, der kan bruges i besøgsrum i lukkede fængsler og på udendørsarealer i åbne fængsler.

”I SAVN ved vi, at især de større børn kan have svært ved at skulle sidde i et lille rum og tale med deres forælder i op til to og en halv time, som et fængselsbesøg kan vare. På workshopforløbet i fængslerne er der fokus på lege og bevægelsesaktiviteter, som kan bruges af de indsatte forældre til skabe et nærværende, livligt og sjovt møde med deres børn”, forklarer Elisabeth Toft Rasmussen.

Det er med midler fra Kriminalforsorgens civilsamfundspulje, at ”Det Gode Besøg” starter op til efteråret i to åbne og to lukkede fængsler. Projektet har modtaget støtte på lidt over 800.000 kroner, og det er endnu ikke afgjort, hvilke fire fængsler, der bliver en del af det nye, legende og aktive tiltag.

Forrige
Forrige

SAVN på Folkemødet: Når far eller mor varetægtsfængsles - kom til debat om besøgsvilkår for børn

Næste
Næste

Debat: Politiske stramninger i retssystemet spænder ben for resocialiseringen