Historien om SAVN

I 2005 blev SAVN startet af en pårørende og en indsat. Da Brian blev anholdt og idømt en længere fængselsstraf, blev hans kone, Line, og deres fælles søns hverdag vendt på hovedet. Familien manglede et fristed, hvor de kunne tale om situationen og hvor de kunne få råd og støtte. Derfor startede de SAVN, som var det tilbud de selv stod og manglede.

Hvem er vi?

SAVN er en pårørendeforening, som yder støtte til pårørende berørt af et familiemedlems eller en vens fængsling. SAVN tilbyder også rådgivning til fagpersoner i kontakt med pårørende.

Når en person kommer i fængsel, efterlades de pårørende ofte med både følelsesmæssige og praktiske udfordringer, som kan virke uoverskuelige. I SAVN sidder vi klar til at støtte og rådgive alle, som er berørt af det. Det gælder både dig, hvis familiemedlem lige er blevet arresteret, dig der kender en, som har siddet i fængsel i lang tid og dig der er pårørende til en, som er blevet løsladt. Gennem vores rådgivning og andre tilbud bestræber vi os på at medvirke til at lette din hverdag, og besvare nogle af de spørgsmål, som kan opstå, når et familiemedlem bliver fængslet. Det gør vi blandt andet ved at tilbyde telefon- og mailrådgivning og weekendophold for familier og unge. Det samme gælder for dig, der er fagperson, f.eks. skolelærer eller sagsbehandler, og er i kontakt med pårørende til en fængslet, men er i tvivl om, hvordan du bedst hjælper hende eller ham. 

SAVN har siden 2005 hjulpet flere tusinde pårørende gennem vores tilbud. Vi er dagligt i kontakt med mange pårørende og fagpersoner gennem vores telefonrådgivning, hvor vi tilbyder gratis og fortrolig vejledning alle hverdage mellem kl. 10.00 og 15.00 (torsdage frem til kl. 17). På vores weekendophold får pårørende mulighed for at møde andre, som har oplevet det samme som dem selv. Samtidig er der plads og ro til at snakke med vores dygtige familierådgivere om alt det, der er svært. 

SAVN drives af erfarne rådgivere, der er eksperter i at hjælpe børn og andre pårørende til indsatte. Vi kender til de dilemmaer og udfordringer, mange familier står i, når et familiemedlem eller en nær pårørende fængsles, og vi kender fængselssystemet og dets regler. 

Da SAVN er en frivillig organisation og en privat pårørendeforening, er vi hverken en del af Kriminalforsorgen eller de sociale myndigheder.

SAVN’s indsatser gennemføres med respekt for FN’s Børnekonvention.