Kom til debat med SAVN på Folkemødet
’Når far er i fængsel – hvordan sikrer vi kontakten?’
Sådan lyder overskriften på SAVN’s arrangement på Folkemødet på Bornholm lørdag den 17. juni 2023.
Vi har samlet et stærkt hold af deltagere til debatten, der foregår fra klokken 11.00 til 12.00 i Kriminalforsorgens telt.
Mød deltagerne:
Nanna Maria Christensen var fire år gammel, da hendes far forsvandt fra hverdagen. Hun fik at vide, at han var taget væk ’for at arbejde’, men i virkeligheden afsonede han otte års fængsel. Savnet og tabuet blev ikke lettere, da sandheden gik op for hende. I dag er hun 30 år og ser tilbage på en opvækst præget af farens fravær.
Lea Bryld er institutionschef ved Københavns Fængsler, der hører under Kriminalforsorgen. Hun har ansvaret for de københavnske fængsler, der har plads til 545 indsatte og årligt har cirka 4.000 personer indsat. De indsatte er først og fremmest anholdt og varetægtsfængslede fra hovedstadsområdet.
Erbil Kaya er en af de mest profilerede forsvarsadvokater i Danmark. Som debattør og foredragsholder sætter han blandt andet fokus på retssikkerhed og konsekvenserne ved anvendelse af straf. Derudover er han indehaver af advokatfirmaet Erbil G. E. Kaya.
Christina Husted repræsenterer Anklagemyndigheden i SAVN’s debat på Folkemødet. Hun er anklager hos Rigsadvokaten.
Elisabeth Toft Rasmussen er sekretariatsleder i pårørendeforeningen SAVN, der hjælper familier til indsatte. Blandt andet de omkring 4.000 børn, der årligt oplever, at enten mor eller far er i fængsel. Hun har tidligere været ansat i direktoratet for Kriminalforsorgen.
Karen-Helene Hjorth er moderator af SAVN’s debat på Folkemødet. Hun er uddannet journalist fra TV2 Bornholm, og har siden 2006 været ansat på TV2, hvor hun blandt andet har været vært på ’19 Nyhederne’ og ’Station 2’. Siden 2009 har hun været fast vært på TV 2 News, hvor hun også kan opleves i værtsrollen på aktualitetsprogrammet ’News & Co.’
Hvert år oplever 4.000 børn, at enten mor eller far er i fængsel. Selvom tusindvis af danske familier rammes af fængslinger, så er det ikke noget, som vi taler meget om.
Men hvordan fortæller man til sit barn, at far eller mor er kommet i fængsel? Og hvordan rammer den udprægede brug af varetægtsfængslinger i Danmark særligt børnefamilier? Og hvorfor er der børn, som ikke må give et kram til sin varetægtsfængslede far eller mor?
Kom og deltag i en debat, der tager dig ind bag murene i børnehøjde og sætter fokus på et område, der er forbundet med afsavn og tabuisering.