SAVN deler viden med Christianias fagpersoner

Mandag aften besøgte SAVN Rosinhuset på Christiania, hvor vi havde fornøjelsen af at holde et oplæg for de engagerede fagpersoner, der dagligt arbejder med børn og unge på den københavnske fristad.

Christiania har både børnehave og vuggestue, og i rækken af ”fristadsinstitutioner” er der også en fritidsklub, som børn, der bor på den tidligere kaserneområde, kan benytte sig af.

Rikke Betak, som er familiebehandler i SAVN, og sekretariatsleder Elisabeth Toft Rasmussen var inviteret til at holde oplæg for de ansatte i disse institutioner. De fortalte bl.a. om, hvordan fagpersoner bedst kan støtte familier, der lever med en fængsling tæt inde på livet.

En del af fortællingen om fristaden handler om organiseret hashhandel, og flere af Christianias børn er gennem tiden kommet i klemme ved at følge i fodsporene på fædre, der har arbejdet i branchen med Pusher Street som epicenter.

I dag bor der cirka 700 voksne og 150 børn på Christiania. Hvert barn er unikt, og i SAVN ser vi forskellige reaktioner hos børn og unge med et familiemedlem bag tremmer. Tilknytningen til den indsatte far og omstændighederne ved anholdelsen er to faktorer, der kan påvirke barnets reaktioner. Adfærdsændringer og koncentrationsbesvær er typiske reaktioner hos børn af indsatte. Disse var også nogle af de centrale emner, vi drøftede med de fagpersoner, der arbejder på Christiania.

Forrige
Forrige

Vil du være en del af kampen mod tabu og bidrage til at forebygge skam og ensomhed?

Næste
Næste

Jobopslag: Projektleder/socialrådgiver søges til SAVN